Font Size

SCREEN

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

انواع سقف تیرچه کرومیت

انواع سقف تیرچه کرومیت ( فلزی ) به شرح زیر است:

 

سقف پلیمری کرومیت:

اولین نوع از انواع سقف تیرچه کرومیت ( فلزی ) است. در جهت سبک سازی سازه، تیرچه ایده آل هم زمان با استفاده از قالب کامپوزیت و بلوک های پوکه ای اقدام به استفاده از مصالح پلیمری در ساختمان نموده است.

استفاده از بلوک های پلی استایرن نسوز در سقف باعث کاهش مصرف تیرچه تا حدود بیست درصد و کاهش فولاد مصرفی ساختمانی تا حدود هفت درصد  می شود.سهولات اجرای این نوع سقف، باعث افزایش سرعت اجرا و درنیتجه کاهش هزینه های اجرای آن می گردد. در عین حال در هزینه های جابجایی نیز صرفه جویی قابل ملاحظه ای صورت می گیرد. شیارهای مناسب ایجاد شده در پایین این بلوک ها باعث پیوستگی گچ و خاک در زیر سقف می گردد.

سقف کامپوزیت کرومیت:

دومین نوع از انواع سقف تیرچه کرومیت ( فلزی ) است. سیستمهای معمول کامپوزیت در آمریکا عینا با تیرچه های با جان باز اجرا می شود . همچنین  معمولا همراه با گذاشتن یک ورق فولادی موجودار به عنوان عرشه و آرماتور بندی روی آن بتن ریزی می شود . در این سیستم قالب دائمی است و قطعات جان نیز با بتن احاطه نمی شود. در طراحی سیستم قالب کامپوزیت کرومیت ایده بر آن بوده که علاوه بر سرعت و تطبیق با آیین نامه ها ، هر چه ممکن اقتصادی تر باشد.
از این رو اولا” قالب باید قابل استفاده مداوم باشد، ثانیا” جان تیرچه با بتن پر می شود که بتوان قطعات جان را اقتصادی تر طراحی نمود و از لرزش سقف نیز کم شود. سیستمهای کامپوزیت رایج در ایران که با تیرآهن ساده یا لانه زنبوری با تیر ورق اجرا می شوند، دارای جان باز نیستند .در وهله اول قالب های سقف کرمیت سه قطعه بوده و برای باز کردن ، قطعات آن باید از یکدیگر جدا می شد. این قالب در بین تیرچه ها قرار گرفته و بعد از گیرش اولیه بتن قالب از زیر سقف خارج  می شود . این قالب محاسن بسیار زیادی دارد و با سرعت چیده و جمع آوری می گردد . با دقت مختصری , بارها قابل استفاده است.

سقف کاذب :

سومین نوع از انواع سقف تیرچه کرومیت ( فلزی ) است. سقف های کاذب اولیه به صورت قطعات پلاستیکی در سالهای ۱۳۶۵ به بعد در اولین سقف های کامپوزیت کرومیت  به کار رفت. اما گران بودن مصالح ، نچسبیدن به گچ و خاک و خزش باعث  شد استفاده از آن شرطی شود. از سوی دیگر انواع تولیدات ورق گالوانیزه به صورت رابیتس در شکلها و فرمهای مختلف و تولید مواد اولیه آن (ورق گالوانیزه) در ایران ، ما را به سمت استفاده از این محصول تشویق کرد.

 سقف ضربی کرومیت :

چهارمین نوع از انواع سقف تیرچه کرومیت ( فلزی ) است. به علت اجبار در استفاده ار مصالح فشاری از زمان های قدیم استفاده از طاق قوسی متداول بوده است.  به همین جهت استفاده از سیستم طاق ضربی نیز به عنوان نوعی طاق قوسی استفاده می شده است . وجود اشکالات عمده در عملکرد سقف های ضربی با تیرآهن مانند عدم ایجاد یک دیافراگم مناسب بین ستون ها و مصرف زیاد فولاد در مقایسه با مقدار باربری ، باعث شد تا در سال ۱۳۵۶ با ارائه طرحی بهینه « سقف ضربی کُرمیت » نسبت به اصلاح این سیستم اقدام گردد.
در سیستم طاق ضربی کُرمیت وجود بتن روی سقف می تواند یک دیافراگم مناسب بین ستون ها ایجاد کند . همچنین به علت بازبودن جان تیرچه ها مقدار زیادی در مصرف فولاد صرفه جویی می شود.اگر چه از این سیستم در انبوه سازی استفاده نمی شود ، اما برای پروژه های کوچک و یا دور افتاده ، هنوز هم کاربرد دارد

مدیریت:

مهندس حکیمی گیلانی 53 63 931 0912

مهندس اسداله پور 90 55 698 0911

ایمیل: info @ behsazehco.ir

آدرس دفتر : لاهیجان ، میدان گیل ، ابتدای کمربندی لاهیجان به لنگرود

آدرس کارگاه : لاهیجان ، لاشیدان حکومتی ، جاده شهرک صنعتی ، روبروی هنرستان رودکی